Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

diet drops

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

 

 

Zdrave namirnice

Zdrave namirnice

Zdrave namirnice, osnovna podjela namirnica

Postoji niz popisa zdravih namirnica koje je pametno jesti, no prije popisa zdravih namirnica bilo bi dobro da napravimo osnovnu podjelu namirnica. Što je osnovna podjela namirnica? Postoje kategorije namirnica u koje pripadaju zdrave namirnice, tj. Namirnice koje su dobre za naše zdravlje, a one se dijele na: Makronutrijente koje čine ugljikohidrati, masti i bjelančevine. Mikronutrijente koje čine vitamini i minerali. Sami nazivi navedenih nutrijenata govore o tome u kojim količinama su potrebni našem organizmu. Makronutrijenti su potrebni u većim količinama jer svojom razgradnjom osiguravaju našem organizmu energiju koja nam je potrebna. Iako su mikronutrijenti također od velike važnosti, trebamo ih nešto manje i to u svega nekoliko mikrograma. Ne postoje dobre i loše namirnice, svaka namirnica ima svoju zadaću, postoje samo pravilna i zdrava i nepravilna i loša prehrana. Zdrava prehrana naravno podrazumijeva dovoljan unos kalorija, ali isto tako i zadovoljavanje nutritivnih potreba kroz unos navedenih makro i mikronutrijenata. Veliku važnost u prehrani imaju umjerenost, raznolikost i ravnoteža. Zdrave namirnice je potrebno razumjeti i unositi ih u naše prehrambene navike.

Zdrave namirnice, 10 namirnica za zdravlje organizma

Svima je poznato kako su neke namirnice mnogo zdravije nego neke druge, no nije svima poznata pravilna upotreba tih namirnica. Primjerice, znamo kako određeno povrće i voće pretjeranom termičkom obradom gubi svoja nutritivna svojstva pa se njihova konzumacija preporučuje sirova ili kuhana na pari. Izdvojili smo 10 namirnica koje se danas uvrštavaju u sami vrh kada netko upita za zdrave namirnice. Za svaku namirnicu ćemo navesti zašto je zdrava i savjet vezan za konzumaciju. Limun, zašto je zdrav? Jedan limun sadrži i veću od preporučene doze vitamina C koji pomaže našem organizmu u borbi protiv raznih upala, održava razinu kolesterola, itd. Savjet: Konzumirajte limun u čajevima, koristite ga umjesto octa u salati. Brokula, zašto je zdrava? Sadrži visoki udio vitamina K koji je važan za izgradnju i očuvanje kostiju, sprječava razvoj malignih bolesti. Savjet: Izbjegavajte normalno kuhanje, kuhajte brokulu na pari kako bi sačuvala svoja nutritivna svojstva. Čokolada, zašto je zdrava? Nekoliko kockica na dan snižava krvni tlak, kakao prah je bogat flavonoidima koji snižava kolesterol. Savjet: Preporučuje se konzumacije tamne a ne mliječne čokolade. Zob, zašto je zdrava? Namirnica koja ima niski udio masti a bogata je vlaknima i mineralima, odlična za početak dana. Savjet: Zobene pahuljice se preporučuju kao najjednostavniji doručak, napravite ih s mlijekom i smrznutim voćem. Riba, zašto je zdrava? Tuna, losos i ostale ribe su bogate proteinima i omega 3 masnim kiselinama, osiguravaju sve esencijalne aminokiseline. Savjet: Ribu jedite minimalno jednom tjedno, pripremajte ju laganim pečenjem. Orasi, zašto su zdravi? Sadrže najveći omjer omega 3 masnih kiselina koje snižavaju kolesterol, bore se protiv malignih bolesti i poboljšavaju raspoloženje. Savjet: Pojedite nekoliko oraha u međuobroku ili poslije večere. Jaja, zašto su zdrava? Jaja sadržavaju veliki udio proteina i željeza. Savjet: Preporučuje se konzumacija jaja u bilo kojem obliku, mogu se konzumirati u bilo kojem obroku. Češnjak, zašto je zdrav? Odličan je u borbi protiv raznih bolesti, namirnica koja se najčešće spominje kao lijek. Savjet: Pazite pri obradi u kuhanju, ako želite najbolje od češnjaka pojedite ga sirovog. Špinat, zašto je zdrav? Špinat kao i ostala zelenjava je bogat vitaminima i mineralima. Savjet: Česta konzumacija ostavlja pozitivne promjene na vašoj kosi, koži i noktima radi B kompleksa. Mliječni proizvodi, zašto su zdravi? Mlijeko i jogurt sadrže veliki udio vitamina topljivog u mastima. Savjet: Svakodnevna konzumacija nekog mliječnog proizvoda. Zdrave namirnice popis ne sačinjava se samo od gore navedenih namirnica, kao što smo naveli nema loših namirnica samo loš način konzumacije hrane.

Zdrave namirnice, usvajanje zdravih prehrambenih navika

Kako usvojiti zdrave prehrambene navike je često pitanje u današnje vrijeme. Brz način života, bezvoljnost oko pripremanja kvalitetnih obroka i ne imanje vremena su česti problemi. Kako zdrave namirnice uvrstiti u svoju svakodnevicu i tako uhvatiti ritam zdrave prehrane? Ne postoji konkretan savjet osim onog da morate imati volju i želju pokrenuti se i usvajati korak po korak. Promjene imaju pozitivan utjecaj na cjelokupno zdravlje, što znači da je veoma bitno imati želju i motivaciju. Od čega krenuti? Uvrstite doručak u svoju naviku, kvalitetan doručak. Ustanite se ranije i odvojite si barem par minuta vremena za kvalitetan doručak poput zobenih pahuljica s mlijekom ili jogurtom sa smrznutim voćem. Možete si također napraviti i kajgana sa svježim sirom. Doručak mora biti zdrav i obilan, jer njegova konzumacija vam pomaže u ostatku dana. Unos minimalno 2l tekućine dnevno. Voda ili čaj, nikako zaslađeni sokovi i sl. Postoje određeni planovi prehrane koji se baziraju na zdravoj prehrani i sadrže primjere jelovnika i kako koji obrok treba izgledati, preporuka je da istražite jednostavne recepte koje brzo i lako možete pripremiti doma. Ograničite unos slatkog i raznih grickalica, nije zabranjeno ali umjerena do mala konzumacija je dozvoljena. Za kraj spoj zdrave namirnice i tjelovježba idu ruku pod ruku, tako da u svoju rutinu probajte dodati barem 30 minuta tjelovježbe svaki dan.

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

Free Shipping

Provjeren proizvod za skidanje kila

Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

Recenzije

Što kažu zadovoljni korisnici?

"Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

Marijana L.

Zagreb

"Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

Kristijan M.

Novi Vinodolski

"Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

Dina P.

Pokupsko