Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

Dijeta za giht

Dijeta za giht

Giht je naziv za grupu bolesti nastalih radi pretjerane koncentracije mokraćnih kiselina u našem krvožilnom sustavu. Giht pogađa češće stariju generaciju, a što se tiče spola muškarce pogađa čak devet puta češće nego žene. Dijeta za giht dana je pacijentima kod njihovog pregleda kod liječnika, no postoje osnovna pravila za prehranu kod ljudi pogođeni ovom bolešću. Giht se razvija kod povećanog unosa proteina, no češće je nasljedno stečena bolest. Vodeći se time, dijeta za giht treba sadržavati više povrća i svježih namirnica. Giht se danas uspješno liječi terapijom, a pravilna prehrana značajno doprinosi smanjenju bolova i generalnom oporavku.

Dijeta za giht – Koje namirnice konzumirati?

DIjeta za giht daje prednost svježim namirnicima i povrću. Kad je u pitanju povrće postoje dodoše iznimke kod povrća bogatim purinima. Takvo povrće nije potrebno kompletno izbaciti iz prehrane, no preporuča se umjerenija konzumacija. U povrće bogato purinima ubrajamo: špinat, leću, grašak, grah, cvjetača, šparoge. Isto vrijedi i za gljive. Kad su u pitanju pripreme jela s povrćem, primjerice variva, ključ je u načinu pripreme. Potrebno je pripremiti obrok uz što manje kuhanja. Dakle variva da, no uz brzu pripremu i kratko kuhanje. U variva također možete staviti različite namirnice koje djeluju dijetoterapijski na ovakvu bolest poput ječma, zoba, prosa i pšenice.

Dijeta za giht – Kruh da ili ne?

Kad je u pitanju kruh, potrebno je izbjegavati kruh koji sadrži kvasac. Za strožu prehranu, izbjegavajte konzumaciju kruha s većim udiom purina. Raženi i pšenični kruh služi za primjer. Kad je u pitanju dijeta za giht, kruh nije presudni faktor, no pažljivijom konzumacijom Vaš oporavak će biti brži.

Dijeta za giht – Što izbjegavati?

Kod dijete za giht izgbjegnite kvasac u svakom obliku. Kvasac je bogat purinima koji direktno utječu na pojavu gihta, a također potiče pretilost koja nikako ne ide u korist borbi s gihtom. Također sve vrste masti probajte što više izbjegavati. Masti usporavaju probavu i izlučivanje mokraćne kiseline. Krumpir ako pripremate izbjegavajte prženi, a kuhanje krumpira preporuča se u ljusci i to na pari. Drugu stvar koju morate izbjegavati jesu meso i mesni proizvodi. Kod akutnih pojava gihta dijeta za giht ne uključuje nikakvu vrstu mesa. U to spada i riba i morski plodovi. Posebno se napominje da izbjegavate konzumaciju mesa poput: mozga, timusne žlijezde, mliječnih žlijezda i ikre tokom akutnih napada. U periodu kad nema napada, meso možete konzumirati uz pažljivu prehranu (naravno, ne prženo), a meso koje biste mogli jesti tada je teletina i bijelo meso piletine i puretine. Naravno, u pitanju je meso s manjim udiom masti.

DIjeta za giht – spadaju li i jaja u namirnice koje treba izbjegavati?

Jaja ne spadaju u kategoriju zajedno s mesom kad je u pitanju dijeta za giht. Preporuče se manji unos jaja, do dva tjedno.

Dijeta za giht značajno potpomaže u borbi s ovom bolešću, a bogatim izborom namirnica u današnjem svijetu svatko će moći lako izdržati ova pravila.

Naruči proizvode odmah

DODAJ PROIZVODE

OBAVEZNO pravi broj (inače dostava neće biti moguća)

Način dostave:

IZABRALI STE OVE PROIZVODE:

  UKUPAN IZNOS NARUDŽBE:

  Free Shipping

  Provjeren proizvod za skidanje kila

  Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

  Recenzije

  Što kažu zadovoljni korisnici?

  "Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

  Marijana L.

  Zagreb

  "Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

  Kristijan M.

  Novi Vinodolski

  "Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

  Dina P.

  Pokupsko