Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

DIjeta za gastritis

DIjeta za gastritis

Gastritis je vrlo raširena bolest modernog svijeta. Osobe koje boluju od gastritisa imaju upaljenu ili oštečenu sluznicu želudca i za njih vrijedi posebna prehrana koja se razlikuje od prehrana koje se propisuju za većinu bolesti. Glavni postulat dijete za gastritis je jedenje manjih obroka kroz dan. Umjesto tipičnih 3 obroka, trebali biste imati 5 manjih obroka kako biste smanjili posao koji Vaš želudac mora obaviti nakon obroka. Dijeta za gastritis također propisuje izbjegavanje određenih namirnica o kojima ćemo pričati u ovom članku.

Dijeta za gastritis – osnovna pravila dijete

DIjeta za gastritis nalaže, kako smo rekli, više manjih obroka. Ti obroci bi također trebali biti mlaki ili se sastojati od svježih namirnica. Pretjerano kuhanje, hrana bogata začinima i mastima treba se izbjegavati. Također treba hranu dobro prožvakati kako bi želudac imao manje posla u probavljanju iste hrane. Dijeta za gastritis može se sprovesti tako da jedete rano ujutro, prijepodne, ručak, poslijepodnevna užina i večera. Brinite o tome da jedete manju količinu hrane u tih 5 obroka.

DIjeta za gastritis – koje namirnice treba izbjegavati?

Kad je u pitanju dijeta za gastritis, treba izbjegavati različite namirnice. Začinjena hrana nešto je što biste trebali izbjeći za vrijeme gastritisa. Kofein također izbjegavati, kao i sve što sadrži kofein. Beskofeinska kava također nije dobra ako pričamo o dijeti za gastritis. Voćni sokovi se također izbjegavaju, osobito oni od agruma poput naranče i limuna. Visoka kiselost citrusnog voća može dodatno oštetiti sluznicu želudca. Svježe voće istog tipa treba izbjegavati, a posebno se napominje oprez s uzimanjem voća na prazan želudac. Sva masna, pržena i kisela hrana također odmaže u borbi protiv gastritisa. To uključuje i jela s roštilja, ocat, kao i punomasne sireve. Također izbjegavajte crni kruh i med.

Dijeta za gastritis – kako se prilagoditi?

Kod dijete za gastritis, pustite hranu da se pirja u vlastitom soku umjesto da istu pržite ili pohate. Imajte na umu da izbjegavate hranu spremljenu u restoranima brze prehrane pošto ne znate kako je hrana spremljena, a kad je brza hrana u pitanju znamo da će to biti prženo pohano ili pečeno. Dijeta za gastritis također preporuča piti izvorsku vodu, a alkoholna pića poput piva ili vina treba svakako izbjegavati. Posebno pazite na to da ne preskačete obroke. Svakih 3-4 sata obavite mali obrok. Uz sve to, apsolutno se podržava fizička aktivnost kako bi aktivirali svoj organizam. Kad je u pitanju kofein i kofeinski napitci, izbjegavajte ih. Ukoliko ih već morate piti, nikako nemojte na prazan želudac.

Dijeta za gastritis ipak ne zabranjuje ništa naročito, sve namirnice ovdje navedene možete konzumirati ukoliko ih svedete na male količine.

Naruči proizvode odmah

DODAJ PROIZVODE

OBAVEZNO pravi broj (inače dostava neće biti moguća)

Način dostave:

IZABRALI STE OVE PROIZVODE:

  UKUPAN IZNOS NARUDŽBE:

  Free Shipping

  Provjeren proizvod za skidanje kila

  Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

  Recenzije

  Što kažu zadovoljni korisnici?

  "Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

  Marijana L.

  Zagreb

  "Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

  Kristijan M.

  Novi Vinodolski

  "Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

  Dina P.

  Pokupsko