Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

Dijeta za dijabetičare

Dijeta za dijabetičare

Dijabetes je rastuća bolest u 21. stoljeću a glavna kategorizacija dijeli dijabetes na tip 1 i tip 2. Kod tipa 2 dijabetes se lako drži pod kontrolom uz pomoć farmaceutskih pripravaka i pridržavanjem nekih osnovnih pravila prehrane. Tip 1 puno je opasniji oblik ove bolesti, a javlja se često genetskim putem, dok se tip 2 javlja lošom prehranom i kod starijih osoba. Svejedno, dijeta za dijabetičare posebna je prehrana koja podupire ravnomjerno kretanje glukoze u krvi (GUK). Dijabetičari doduše nemaju zabranjene namirnice – ipak, potrebno je znati kako koje namirnice utječu na GUK i koje je radi tog razloga, potrebno smanjiti ili kompletno izbjegavati.

Dijeta za dijabetičare – osnovna pravila

Kod dijabetičara gušterača ne proizvodi inzulin koji pušta šećer u naše stanice. Inzulin se dakle uzima kako bi nadoknadio ono što gušterača ne proizvodi. Kad osoba s dijabetesom pojede puno hrane bogate šećerima (glukoza, fruktoza, škrob) tijelo ulazi u stadij hiperglikemije. Ovaj stadij treba izbjegavati. Zbog toga, dijabetičari moraju posebno paziti sa namirnicama koje se klasificiraju kao ugljikohidratna bomba. Ovdje spadaju sve namirnice bogate škrobom poput kruha, riže i krumpira. Ne brinite, ovo ne znači da te namirnice treba izbjegavati. One nisu štetne za Vaš organizam, samo zahtjevaju brigu o GUK nakon unosa. Dijabetičari bi dakle trebali paziti na to koliko uzimaju škroba u nekom obroku tipa ručku.

Dijeta za dijabetičare – namirnice koje narušavaju balans GUKa

Premda se treba paziti sa škrobom, opasnije su namirnice koje sadrže nezdrave ugljikohidrate u kombinaciji s mastima. Brza hrana ovdje je prvo što treba spomenuti. Nakon hamburgera i gaziranog pića, GUK može podivljati i naglo će narasti. Tretiranjem tog obroka s dozom inzulina nije jednostavno rješenje. U ovakvoj hrani, ugljikohidrati brzu prođu kroz naš organizam i šećer se vrlo brzo vrati na početni stadij, a ukoliko je dijabetičar dao puno inzulina radi ovakvog obroka, riskira pad u hipoglikemiju. Hipoglikemija (nizak GUK) puno je opasniji od hiperglikemije, a može izazvati šećernu komu i smrt ukoliko se ne tretira momentalno. Dijeta za dijabetičare stoga nikako ne treba uključivati brzu hranu.

Masti također utječu na GUK. Kad osoba pojede dosta masne hrane, GUK može naglo porasti makar osoba nije jela puno ugljikohidrata. To je zato jer masti usporavaju metabolizam i procese u našem tijelu pa mu treba više vremena da se riješi glukoze uz pomoć inzulina koje je tijelo primilo. Kad su masti u pitanju, dijeta za dijabetičare ne propisuje izbacivanje masti iz prehrane, već kontroliran unos.

Dijeta za dijabetičare – nije pitanje što jesti nego kako jesti

Dijeta za dijabetičare  koncentrira se na kontroliran unos svih namirnica u organizam više nego specifikacija što jesti a što ne. Dijabetičari danas mogu uživati u svakoj hrani i dozvoliti si i trokut pizze, gazirana pića i masnu hranu. Ipak, moraju znati kako i u kojim količinama konzumirati takve stvari. Dijeta za dijabetičare je stoga ona dijeta koja sadržava raznovrsnu prehranu, bogatu i proteinima i ugljikohidratima i mastima. Ključ je u količinama i u pojedinačnom organizmu.

Naruči proizvode odmah

DODAJ PROIZVODE

OBAVEZNO pravi broj (inače dostava neće biti moguća)

Način dostave:

IZABRALI STE OVE PROIZVODE:

  UKUPAN IZNOS NARUDŽBE:

  Free Shipping

  Provjeren proizvod za skidanje kila

  Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

  Recenzije

  Što kažu zadovoljni korisnici?

  "Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

  Marijana L.

  Zagreb

  "Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

  Kristijan M.

  Novi Vinodolski

  "Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

  Dina P.

  Pokupsko