Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

Žučna dijeta

Žučna dijeta

Premda su nam dijete poznate iz razloga što želimo skinuti kile, nisu sve dijete namijenjene tome. Dijeta je sinonim za prehranu, a postoje i određene dijete koje se prakticiraju u slučaju bolesti u našem tijelu. Žučna dijeta spada u ovu skupinu, a tiče se pacijenata koji imaju problema s žučnim mjehurom. Radi sprečavanja grčeva i bolova uzrokovanih bolestima žučnog mjehura, prakticira se žučna dijeta koja nalaže smanjeni unos loših kalorija, kolesterola i šećera. Fizička aktivnost tokom prakticiranja ove dijete također se preporučuje. Kako funkcionira ova dijeta opisujemo u članku.

Žučna dijeta – osnovni uvjeti tokom sprovođenja dijete

Žučna dijeta fokusira se na smanjenom optereženju žučnog mjehura radi sprečavanja bolova. Žučni kamenci, najčešći uzrok bolova, nastaju zbog prevelike razine kolesterola u tijelu. Upravo zato žučna dijeta nalaže izbacivanje namirnica bogatih kolesterolom. Također, tokom ove dijete vrlo je bitno imati male obroke, 5-6 puta dnevno kako bi se manje opterećivao žučni mjehur, kao i cijeli probavni sustav u našem tijelu. Osim toga, prevruća ili prehladna pića treba izbjegavati. Ako ste ljubitelj začina i umaka, ova dijeta također brani konzumaciju jakih začina.

Žuna dijeta – Koje namirnice izbjegavati?

Tokom prakticiranja ove dijete od mesa morate izbjegavati: suhomesnate proizvode, slaninu, kobasice, pečeno, prženo i pohano meso, masno meso poput svinjetine i govedine, jetra, meso iz konzerve, no isto tako sardine i kavijar. Većina sireva također se ne smije konzumirati, naročito punomasni sirevi. Kad je u pitanju voće i žučna dijeta, izbjegavajte lubenice, dinje i orašasto voće. Također trebate izbjegavati kvasac, maslac i jaja. Od povrća postoje namirnice koje izbjegavamo isključivo u žučnoj dijeti – paprika, feferoni, grah, kupus, krastavce i repu. Naravno, kao i u svakoj zdravoj dijeti, alkohol je posebno zabranjen.

Žučna dijeta – Koje namirnice konzumirati?

Juhe su Vam glavni prijatelj u žučnoj dijeti: povrtne juhe naročito se preporučuju, a od mesnih pazite da su to nemasne juhe. Od mesa konzumirajte malomasno meso poput peradi, ribe i teletine. Od povrća možete konzumirati krumpir, no pripazite na pripremu. Preporuča se pire krumpir kuhan u ljusci. Žučna dijeta idealna je za pravljenje variva pa povrtna variva s mrkvom, šparogama, blitvom, špinatom, rajčicom ili tikvom slobodno pripremajte. Počnite prakticirati pripremu salata s limunovim sokom (blitva, zelena salata, rajčica). Od voća možete jesti sve vrste pa počnite raditi cijeđeni sok za osvježenje. Čaj, kakao i mlijeko s malim udjelom masti također možete redovito konzumirati. Uz male preinake Vaše prehrane, problemi s žuči brzo će nestati.

Naruči proizvode odmah

DODAJ PROIZVODE

OBAVEZNO pravi broj (inače dostava neće biti moguća)

Način dostave:

IZABRALI STE OVE PROIZVODE:

  UKUPAN IZNOS NARUDŽBE:

  Free Shipping

  Provjeren proizvod za skidanje kila

  Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

  Recenzije

  Što kažu zadovoljni korisnici?

  "Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

  Marijana L.

  Zagreb

  "Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

  Kristijan M.

  Novi Vinodolski

  "Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

  Dina P.

  Pokupsko