Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

diet drops

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

 

 

Ulkusna dijeta

Ulkusna dijeta

Ulkusna dijeta i njene smjernice

Dobra prehrana važna je za zacjeljivanje čira. Razgovarajte s dijetetičarom kako biste naučili kako zadovoljiti svoje prehrambene potrebe ako izbjegavate hranu jer vam ona uzrokuje bol ili nelagodu. No, ulkusna dijeta može biti rješenje vašeg problema.

Nastojte uključiti dobre izvore topivih vlakana u svaki obrok. Povrće, voće, zobene pahuljice i zobene mekinje, ječam, maslac od kikirikija, orašasti plodovi, maslaci od orašastih plodova i mahunarke poput leće, suhog graha i graška dobri su izvori. Prehrana bogata topivim vlaknima može spriječiti povratak čira.
Pijte pića koja sadrže kofein umjereno. Preporuka je ne više od 400 mg kofeina dnevno, što je isto kao i oko tri 250 ml (3 šalice) kave. Kofein povećava želučanu kiselinu, ali čini se da ne uzrokuje čireve ili pogoršava njihove simptome. Pogledajte Dodatne resurse za više informacija o kofeinu u hrani i pićima. Ako pijete alkohol, činite to umjereno. Preporuka je ograničenje na 15 pića tjedno za muškarce, s najviše 3 pića dnevno u većini dana ili 10 pića tjedno za žene, s najviše 2 pića dnevno u većini dana. Standardno piće jednako je: 341 ml piva (5% alkohola), 142 ml vina (12% alkohola), 43 ml (1, 5 oz) alkoholnih pića (40% alkohola). Alkohol povećava želučanu kiselinu pa može ometati liječenje čira. Ako imate pitanja o upotrebi alkohola, razgovarajte sa svojim liječnikom ili zdravstvenim radnikom. Začinjena hrana ne uzrokuje čireve, ali kod nekih ljudi može pogoršati simptome. Ako vam smeta začinjena hrana, izbjegavajte je ili jejte manje. Možete nastaviti jesti začinjenu hranu ako vam ne stvara nelagodu. Slušajte svoje tijelo i dopustite da ulkusna dijeta radi za vas. Ako vam smeta druga hrana ili piće, ograničite ih ili ih izbjegavajte. O tome razgovarajte sa svojim liječnikom ili zdravstvenim radnikom.

Zbog čega se ulkusna dijeta treba primijenjivati

Ulkusna bolest je stanje u kojem se otvorene čireve razvijaju u sluznici gastrointestinalnog trakta. Mogu se pojaviti u gornjem dijelu tankog crijeva (čir na dvanaesniku), želucu (čir na želucu) i jednjaku (čir na jednjaku). Suprotno dugogodišnjem uvriježenom mišljenju, stres ne uzrokuje čireve. Umjesto toga, vodeći uzrok ulkusne bolesti je bakterija koja se naziva Helicobacter pylori (H. pylori). Te bakterije oštećuju zaštitnu sluzničnu barijeru određenih područja u gastrointestinalnom traktu, olakšavajući kiselim probavnim tekućinama da ozlijede i upale sluznicu crijeva. Ostali uzroci uključuju pušenje i kroničnu uporabu nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAID), poput aspirina i ibuprofena. Uzrok vašeg čira odredit će vrstu liječenja koju vam liječnik preporučuje. Ako je to uzrokovano uporabom NSAID-a, vaš liječnik može prekinuti propisivanje NSAID-a, predložiti neki drugi lijek protiv bolova ili nastaviti primjenu NSAID-a i dodati drugi lijek za zaštitu želuca i dvanaesnika, poput inhibitora protonske pumpe (PPI), koji smanjuje proizvodnju želučana kiselina. No, lijek za to može biti i ulkusna dijeta. Ako je infekcija H. pylori uzrok vašeg čira, tada vam liječnik može propisati plan liječenja kako bi se uništila infekcija uz istovremeno smanjenje kiseline u želucu. Liječnici osobama s čirima uz lijekove često preporučuju promjene načina života i prehrane dok ne dođe do potpunog zacjeljivanja. Iako su se u prošlosti pacijenti poticali na nepristojnu prehranu, sadašnja istraživanja ne podržavaju ovu promjenu prehrane kao korisnu. Iako je začinjena hrana iritativna za neke ljude s čirima, medicinski radnici sada više naglašavaju prehranu bogatu vlaknima, bogatu povrćem i voćem kao što nalaže ulkusna dijeta.

Ulkusna dijeta puna vlakana

Istraživanja pokazuju da prehrana bogata vlaknima smanjuje rizik od razvoja čirne bolesti. Iako i netopiva i topiva vlakna pokazuju ovu povezanost, postoji jača povezanost između prehrane s visokim sadržajem topljivih vlakana i smanjenog rizika za razvoj čira. Hrana bogata topivim vlaknima uključuje zob, ljuske psylliuma, mahunarke, sjemenke lana, ječam, orašaste plodove i određeno povrće i voće, poput naranče, jabuke i mrkve. A sve ih uključuje ulkusna dijeta u svom planu.

Nalazi iz prospektivne kohortne studije koja je obuhvatila 47. 806 muškaraca, pokazali su da prehrana bogata vitaminom A iz svih izvora može smanjiti razvoj čira na dvanaesniku, kao i prehrana bogata voćem i povrćem, vjerojatno zbog sadržaja vlakana. Studija s vremenom slijedi grupu sličnih pojedinaca (kohorte) koji se razlikuju s obzirom na određene čimbenike koji se proučavaju kako bi se utvrdilo kako ti čimbenici utječu na stope određenog ishoda; međutim, potrebno je više istraživanja kako bi se provjerili rezultati jer je toliko drugih čimbenika povezanih s ovom vrstom studije koji bi mogli zbuniti podatke.

Studije na životinjama pokazuju da vitamin A povećava proizvodnju sluzi u gastrointestinalnom traktu. Oštećena obrana sluznice može omogućiti razvoj čira. Stoga vitamin A može imati zaštitni učinak protiv razvoja čirne bolesti. Dobri izvori vitamina A uključuju jetru, mrkvu, brokulu, slatki krumpir, kelj, špinat i zelje koje trebate konzumirati ako je vaš cilj ulkusna dijeta.

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

Free Shipping

Provjeren proizvod za skidanje kila

Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

Recenzije

Što kažu zadovoljni korisnici?

"Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

Marijana L.

Zagreb

"Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

Kristijan M.

Novi Vinodolski

"Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

Dina P.

Pokupsko