Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

diet drops

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

 

 

Fodmap dijeta

Fodmap dijeta

Fodmap dijeta, dijeta za smanjenje nadutosti

Jedan od vodećih problema današnjice je upravo nadutost. Svatko od nas je iskusio osjećaj nadutosti radi konzumiranja neke određene namirnice. Nadutost je jedan od najčešćih sindroma povezanih s iritabilnim crijevom, također sve veće zdravstvene smetnje danas. IBS, Irritable bowel syndrome ili iritabilni kolon je sindrom koji uključuje bolove u trbuhu i nelagodu koja se javlja najmanje tri dana u proteklih tri mjeseca s poremećajem poput proljeva ili opstipacije. Kako bi se riješio problem iritabilnog crijeva, stručnjaci su osmislili plan prehrane koji se naziva Fodmap dijeta koja se pokazala jako uspješnom kod rješavanja problema nadutosti. O čemu je zapravo riječ? Fodmap dijeta je dijeta koja sadrži manji udio osmotski aktivnih tvari (ovo su tvari koje navlače vodu u naš probavni sustav, prvenstveno crijeva). Najčešće je riječ o namirnicama koje se ne upijaju dovoljno dobro kroz naše crijevne resice i bivaju fermentirane sa strane bakterija koje se nalaze u našim crijevima i tako postaju osmotski aktivne. Najčešći Fodmapovi-i u današnjoj prehrani su: Fruktoza koja se nalazi u voću i medu, laktoza koja je prisutna u mliječnim proizvodima, fruktani i inulin koji su prisutni u pšenici, luku, korijenu cirkonije, galaktani koji se nalaze u mahunarkama, polioli koji se nalaze u zaslađivačima.

Fodmap dijeta, dozvoljene i zabranjene namirnice

Fodmap dijeta kao i svaka druga dijeta je bazirana na namirnicama koje najviše pomažu tijekom rješavanja određenog problema ili viška kilaže. Koje su namirnice dozvoljene a koje zabranjene u Fodmap dijeti? Svježa jaja, riba i svježe meso je dozvoljeno, čak i ako su duboko smrznuti. Mlijeko i mliječni proizvodi su dozvoljeni samo ako su bez laktoze, Sir tipa parmezan, brie je dozvoljen u količini od 6g, sve ostalo je zabranjeno. Dozvoljene su sve žitarice bez glutena i proizvodi od žitarica, zabranjeni su proizvodi od zobi, raži, ječma, pšenice i cirkonije. Voće koje je dozvoljeno se sastoji od banana, dinja, grožđa, grejpa, kiwia, limuna citrusnog voća, ananas i bobičasto voće, dok izbjegavati morate avokado, jabuke, datulje, marelice, konzervirano i suho voće, smokve, mango, breskve, kruške, šljive, lubenicu. Povrće koje je dozvoljeno je krastavac, mrkva, celer, patlidžan, salata, zeleno lisnato povrće, bundeva, krumpir, tikvice, rajčica, dok izbjegavati morate artičoke, šparoge, brokulu, kupus, karfiol, grah, grašak, gljive. Dozvoljene su bučine i suncokretove sjemenke, orašasti plodovi. Začini su također poželjni, ali svakako treba izbjegavati sirupe i umjetne zaslađivače. Fodmap dijeta kao režim prehrane je predložen kao pomoć pri ublažavanju simptoma nadražajnog crijeva, ali također se preporučuje i onima koji pate od česte nadutosti i bolova u trbuhu.

Fodmap dijeta, provođenje dijete

Preporučuje se provođenje dijete od 4-6 tjedana, nakon čega opet u prehranu krenemo ubacivati zabranjene namirnice s popisa i pratimo pojavu simptoma. Kada uočimo koja namirnica nam uzrokuje nadutost, izbacujemo je iz prehrane. Fodmap dijeta naravno ima i svoj primjer prehrane a on izgleda ovako: Doručak se sastoji od: Kava ili čaj po želji s mlijekom bez laktoze ili biljnim pićima od riže, zobi, badema ili pira. Dvije kriške kruha od pira s bezmasnom šunkom ili zobene pahuljice u jogurtu bez laktoze ili mlijeku, i jedan komad dozvoljenog voća. Ručak se sastoji od: Riže s povrćem sa losos salatom i jednom voćkom po izboru. Naravno možete pripremiti i neko svježe meso po izboru s rižom i umjesto losos salate pojesti normalnu salatu. Snack ili međuobrok može biti jedan jogurt bez laktoze ili jedna voćka po želji s četiri oraha ili deset badema ili lješnjaka. Večera se sastoji od: Omleta bez luka s dopuštenim povrćem i malo sira, voćka po želji. Fodmap dijeta nije dijeta koju se preporučuje sljediti dulje vremena, njen cilj je samo da otrijete koja vam hrana ne odgovara. Duljom konzumacijom navedene dijete možete prouzročiti mnoge prehrambene nedostatke poput nižeg unosa kalorija, antioksidansa, vitamina, željeza, kalcija itd.

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

Free Shipping

Provjeren proizvod za skidanje kila

Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

Recenzije

Što kažu zadovoljni korisnici?

"Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

Marijana L.

Zagreb

"Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

Kristijan M.

Novi Vinodolski

"Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

Dina P.

Pokupsko