Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

Dijeta za djecu

Dijeta za djecu

Dijeta za djecu smjernice

Dijeta za djecu temelji se na istim principima kao i prehrana za odrasle. Svatko treba iste vrste hranjivih sastojaka – poput vitamina, minerala, ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Djeci su, međutim, potrebne različite količine specifičnih hranjivih sastojaka u različitoj dobi. Pa, koja je najbolja formula za poticanje rasta i razvoja vašeg djeteta? Pogledajte ove osnove prehrane za djevojčice i dječake u raznim dobnim skupinama, temeljene na najnovijim dijetalnim smjernicama.

Razmotrite ove namirnice bogate hranjivim sastojcima kada je u pitanju dijeta za djecu. Odaberite plodove mora, nemasno meso i perad, jaja, grah, grašak, proizvode od soje i neslane orašaste plodove i sjemenke. Potaknite dijete da jede razno svježe, konzervirano, smrznuto ili suho voće – umjesto voćnog soka. Ako vaše dijete pije sok, pobrinite se da je to 100-postotni sok bez dodanih šećera i ograničite njegovu porciju. Potražite konzervirano voće koje kaže da je lagano ili upakirano u vlastiti sok, što znači da ima malo dodanih šećera. Imajte na umu da se jedna četvrtina šalice suhog voća računa kao jedna šalica voća. Kada se konzumira u suvišku, suho voće može pridonijeti dodatnim kalorijama. Poslužite razno svježe, konzervirano, smrznuto ili suho povrće. Cilj vam je osigurati raznoliko povrće, uključujući tamno zeleno, crveno i narančasto, grah i grašak, škrobno i ostalo, svaki tjedan. Kad odabirete konzervirano ili smrznuto povrće, potražite mogućnosti s manjim udjelom natrija. Odaberite cjelovite žitarice, poput cjelovitog pšeničnog kruha, zobenih pahuljica, kokica, kvinoje ili smeđe ili divlje riže. Ograničite rafinirane žitarice poput bijelog kruha, tjestenine i riže. Potaknite dijete da jede i pije nemasne ili nemasne mliječne proizvode, poput mlijeka, jogurta, sira ili obogaćenih sojinih napitaka.

Dijeta za djecu i što ograničiti

Cilj je ograničiti kalorije vašeg djeteta kada je dijeta za djecu potrebno ispravno postaviti. Ograničite dodane šećere. Šećeri koji se prirodno javljaju, poput onih u voću i mlijeku, nisu dodani šećeri. Primjeri dodanih šećera uključuju smeđi šećer, kukuruzno zaslađivač, kukuruzni sirup, med i druge. Provjerite oznake prehrane. Odaberite žitarice s minimalno dodanim šećerom. Izbjegavajte pića s dodanim šećerima poput sode, te sportska i energetska pića.
Zasićene i trans masti. Ograničite zasićene masti – masti koje uglavnom potječu iz životinjskih izvora hrane, poput crvenog mesa, peradi i punomasnih mliječnih proizvoda. Potražite načine kako zamijeniti zasićene masti biljnim i orašastim uljima koja daju esencijalne masne kiseline i vitamin E. Zdravije masnoće također su prirodno prisutne u maslinama, orašastim plodovima, avokadu i plodovima mora. Ograničite transmasnoće izbjegavajući hranu koja sadrži djelomično hidrogenirano ulje.

Većina djece ima previše natrija u svakodnevnoj prehrani. Potaknite grickanje voća i povrća umjesto čipsa i kolačića. Provjerite oznake prehrane i potražite proizvod s niskim udjelom natrija. Ako imate pitanja o prehrani za djecu ili posebne zabrinutosti oko prehrane vašeg djeteta ili vam je dijeta za djecu i dalje nedoumica, razgovarajte s djetetovim liječnikom ili registriranim dijetetičarom.

Dijeta za djecu i način života

Ako jedemo raznoliku hranu, naši obroci ostaju zanimljivi i ukusni, a to treba primijenjivati i kada je spomenuta dijeta za djecu. To je također ključ zdrave i uravnotežene prehrane jer svaka hrana ima jedinstvenu mješavinu hranjivih sastojaka – i makronutrijenata (ugljikohidrata, bjelančevina i masti) i mikroelemenata (vitamina i minerala). Web mjesto za zdravu prehranu djece pruža nacrt koji će nam pomoći da napravimo najbolji izbor prehrane.
Vrsta ugljikohidrata u prehrani važnija je od količine ugljikohidrata u prehrani, jer su neki izvori ugljikohidrata – poput povrća (osim krumpira), voća, cjelovitih žitarica i graha – puno zdraviji od šećera, krumpira i hrana od bijelog brašna. Web mjesto za zdravu prehranu djece ne uključuje slatka pića, slatkiše i drugu nezdravu hranu. To nisu svakodnevna hrana i treba ih jesti rijetko, ako ih uopće i bude, također potiče upotrebu zdravih ulja umjesto drugih vrsta masti.

Napokon, baš kao i odabir dijeta za djecu, uključivanje tjelesne aktivnosti u naš dan održavanjem aktivnosti dio je recepta za održavanje zdravlja. Zamijenite neaktivno “vrijeme sjedenja” za “fit-time”. Djeca i adolescenti trebali bi težiti barem jednom satu tjelesne aktivnosti dnevno, a ne trebaju im otmjenu opremu ili teretanu – Smjernice za fizičku aktivnost za Amerikance predlažu odabir nestrukturiranih aktivnosti za djecu poput igranja natezanja ili zabava koristeći opremu za igrališta.

Naruči proizvode odmah

DODAJ PROIZVODE

OBAVEZNO pravi broj (inače dostava neće biti moguća)

Način dostave:

IZABRALI STE OVE PROIZVODE:

UKUPAN IZNOS NARUDŽBE:

Free Shipping

Provjeren proizvod za skidanje kila

Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

Recenzije

Što kažu zadovoljni korisnici?

"Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

Marijana L.

Zagreb

"Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

Kristijan M.

Novi Vinodolski

"Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

Dina P.

Pokupsko