Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

Dijeta bez purina

Dijeta bez purina

Purin je dušićni spoj koji se nalazi u prirodi u različitim tvarima. Također se nalazi u nukleinskim bazama (u dvije) u našem DNK. Ipak, kada pričamo o prehrani, dijeta bez purina daje se pacijentima koji imaju probleme s gihtom – bolesti koja se javlja radi povećane kolićine mokraćnih kiselina u našem krvotoku. Manifestira se jakim naglim bolovima u zglobovima. Premda se danas lako tretira, giht se također može brže pobjediti uz adekvatnu prehranu. Uz male adaptacije u vlastitoj prehrani, giht ćete brzo pobjediti, a dijeta bez purina nije zapravo drastična i može ju sprovesti svaki pojedinac.

DIjeta bez purina – Koje namirnice sadrže purin?

DIjeta bez purina podrazumijeva izbacivanje svih namirnica koje sadrže purin. Purin se nalazi u kvascu pa trebate voditi računa o tome kakav kruh kupujete. Raženi ili pšenini kruh također sadrži purin. Ukoliko želite kompletno izbaciti purin, kupujte kruh poput krumpirovog ili beskvasnog.

Purin se nalazi u životinjskim masnoćama i mesu. Posebna koncentracija purina nalazi se u iznutricama poput jetre, bubrega i mozga. Dijeta bez purina podrazumijeva kompletno izbacivanje iznutrica. Kad je u pitanju riba, posebno pripazite da ne konzumirate srdele, sardine u ulju, slanu i sušenu ribu (primjer su haringa i bakalar). Mesne juhe i mesne ekstrati također su bogati purinima pa treba izbjegavati i njih. Od ostalih stvari pazite na maslac, slatko vrhnje i šećer. Začine također smanjine, naročito sol. Od alkoholnih pića ponajprije izbjegavajte pivo i crveno vino, ali u bilokakvoj dijeti alkoholu nije mjesto pa ga svakako kompletno izbjegavajte. Dijeta bez purina uključuje i povrće koje treba izbjegavati. Takvo povrće uključuje grah, grašak, leću, no i špinat, šparoge, cvjetaču mahune i kelj. Od voća pripazite s breskavama, grožđem i marelicama.

Dijeta bez purina – životinjsko porijeklo ili biljno?

Purin dolazi iz životinjskih izvora kao i onih biljnih. Dijeta bez purina, odnosno dijeta sa smanjenom dozom purina (nisu sve dijete bez purina stroge) podrazumijeva ne unošenje purina u organizam. Ipak, ukoliko uzimate purin u nekom obliku, važno je znati da je purin iz biljnog porijekla manje štetan od onog koji dolazi preko namirnica životinjskog porijekla.

Dijeta bez purina – kako pripremati hranu?

Osim što nalaže izbjegavanje nekih namirnica, dijeta bez purina također uključuje i specifičnu pripremu jela. Najvažnije je znati kako pripremati jela poput variva. Kuhanje povrća za ovakva jela treba minimalizirati odnosno kuhanje skratiti. Također, izbjegavajte kod pripreme hrane zapršku kako biste dobili najbolje rezultate. Dijeta bez purina jedna je od blažih dijeta i pacijenti koji boluju od gihta uglavnom se uspješno drže ove dijete.

Naruči proizvode odmah

DODAJ PROIZVODE

OBAVEZNO pravi broj (inače dostava neće biti moguća)

Način dostave:

IZABRALI STE OVE PROIZVODE:

  UKUPAN IZNOS NARUDŽBE:

  Free Shipping

  Provjeren proizvod za skidanje kila

  Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

  Recenzije

  Što kažu zadovoljni korisnici?

  "Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

  Marijana L.

  Zagreb

  "Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

  Kristijan M.

  Novi Vinodolski

  "Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

  Dina P.

  Pokupsko