Brži - jači - mršaviji - zdraviji

Skidanje kila uz provjeren i siguran proizvod

diet drops

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

 

 

Dijabetička dijeta

Dijabetička dijeta

Dijabetička dijeta, pravila dijete

Kao što u samom nazivu stoji, dijabetička dijeta je primarno namijenjena onima koji boluju od dijabetesa, no riječ je o modelu prehrane koji se preporučuje i zdravim osobama te onima koji imaju problema s razinom šećera u krvi. Dijabetička dijeta se sastoji prvenstveno od biranja zdravih namirnica i njihovo pravilno raspoređivanje u pet obroka dnevno. Koja su pravila dijabetičke dijete? Dnevni jelovnik je podijeljen u pet obroka: Tri glavna obroka kroz dan i dva međuobroka. Pet obroka dnevno je idealan broj obroka i za zdrave osobe, ne samo dijabetičare. Povećanjem obroka vaš organizam nikada nije gladan i uvijek dobivate sve što vam je potrebno za normalno funkcioniranje tijekom dana. Ukupan broj potrebnih obroka se određuje ovisno o tome da li osoba koristi kakve lijekove ili je samo na navedenoj dijeti. Cilj ovakve prehrane je da tijekom dana naše tijelo dobiva dovoljnu količinu različitih namirnica koje su unaprijed definirane prema unosu kalorija. Obroci su raspoređeni u više manjih obroka s pravilnim vremenskim razmacima kako ne bi došlo do gladovanja ili prevelikog unosa hrane u jednom obroku. Važno je da unutar svakog glavnog obroka imate zastupljene namirnice koje sadržavaju optimalne omjere zdravih masnoća 20%, bjelančevina 20% i ugljikohidrata od 50-60%.

Dijabetička dijeta, namirnice i obroci

Kod nas u Hrvatskoj je prisutan sustav Američke dijabetičke udruge poznatije kao i ADA, prema njemu su namirnice podijeljene u šest glavnih skupina: Prva skupina su kruh i zamjene, kruh i ostale žitarice poput tjestenine, krumpira, keksa i mahunarki. Druga skupina je voće koje može biti svježe ili sušeno, u obliku kompota ili soka. Treća skupina je povrće koje može biti smrznuto ili svježe ili ukiseljeno. Četvrtu skupinu čine mlijeko i njegove zamjene, fermentiramo i svježe do 1, 5% m. m. Peta skupina su masnoće i njene zamjene kao margarin, ulje, maslac, orašasti plodovi, sjemenke, slanina ili vrhnje. Šesta i zadnja skupina je meso i njegove zamjene i čine ju crveno meso, riba, perad, divljač, sir i jaja. Sve navedene namirnice unutar određene skupine su podijeljene u dijabetičke jedinice i razlikuju se po količini u gramima ali su po energetskoj vrijednosti slične. Dijabetička dijeta jelovnici se slažu po individualnim potrebama, ovo znači da se prema predviđenome dnevnom kalorijskom unosu za određenu osobu mora definirati potreban broj jedinica iz naravno različitih skupina za svaki obrok. Kako izgleda primjer obroka za dijabetičku dijetu? Zajutrak bi bio poželjan da se pojede u 8 sati. Jede se mlijeko ili zamjena poput light jogurta 240 g i kuhana kukuruzna krupica 120g. Doručak se jede u 10 sati i sastoji se od voća, banane 60g. Ručak se jede u 13 sati i sastoji se od juhe od povrća bez tjestenine u omjeru od jednog tanjura, salate od rajčice 100g i zelene salate od 100g, pirjane integralne riže 60g i pečene piletine 60g, jabuka 100g. Užina se jede u 16 sati i sastoji se od voća, naranče 100g. Večera kao zadnji obrok sljedi u 19 sati i sastoji se od pečene skuše 60g, kuhanog krumpira 100g i zelene salate s radičem 100g. Dijabetička dijeta dozvoljava korištenje raznih napitaka i začina. Ono što se ne preporučuje konzumirati je: Namirnice bogate šećerom, pržena hrana, masno meso, alkohol i punomasni mliječni proizvodi. U dijabetičkoj dijeti se preporučuje vaganje namirnica, ali ako vam je to komplicirano možete se poslužiti svojom rukom kao mjernom jedinicom. Masnoće se mjere u jednoj do dvije žlice. Orašaste plodove možete brojati po komadu, 8 komada po porciji. Ispruženi dlan vam je odlična mjera za meso, šaka vam je dobra mjera za povrće, a salatu možete jesti u izobilju.

Dijabetička dijeta, prednosti i nedostaci

Dijabetička dijeta je iznimno popularna i smatra se vrlo dobro uravnoteženom kao i raznolikom i zdravom dijetom. Uz ovakav način prehrane sprječava se razvoj šećerne bolesti i niz drugih kroničnih bolesti, i također održava vitkost. Prednosti dijabetičke dijete su svakako dobro upravljanje tjelesnom težinom, kao i pomoć u kontroli šećera u našoj krvi. Dijabetička dijeta također ima određene nedostatke, a oni su: Stroga pravila i brojanje hrane, kompliciranost. Gdje ima volje ima i načina tako da navedeni nedostaci nisu nešto na čemu se ne može poraditi. Najveća prednost dijabetičke dijete je svakako raznolika prehrana i mogućnost konzumiranja slatkog u normalnim količinama. Na internetu postoje brojni jelovnici i jela koja se baziraju na navedenoj dijeti koji vam mogu pomoći da se prilagodite navedenom planu prehrane. Navedena dijeta vam može uvelike pomoći da izgubite neželjene kilograme a da se nikada ne osjećate gladnima, od iznimne je važnosti da si prilagodite plan prehrane svojim potrebama. Za moguće savjete i moguća pitanja svakako je pametno da se obratite svome liječniku ili nutricionistu.

Keto Black - Vaša keto dijeta

Ubrzava proces sagorijevanja masti

  • Ubrzava gubitak kilograma bez smanjenja mišićne mase
  • Potiče pojačano sagorijevanje masti
  • Nadoknađuje zalihe glikogena, pomažući izgradnji mišića
  • Smanjuje glad, smanjuje želju za bezvrijednom hranom i slatkišima

 

Free Shipping

Provjeren proizvod za skidanje kila

Pomoći ćemo vam da izgubite željene kilograme u kratkom roku na zdrav i siguran način. Recite zbogom kilama koje se više nikada neće vratiti. Vratite kvalitetu i samopouzdanje u svoj život, budite primjer drugima. Već nakon nekoliko dana primjetit ćete kako se vaš trbuh smanjio, a vi ćete se osječati puno bolje.

Recenzije

Što kažu zadovoljni korisnici?

"Proizvod mi je dodatno olakšao u borbi s kilama. Odlučila sam se na kombinaciju treninga i preparata bez neke pretjerane dijete. Rezultati su bili vidljivi već u drugom tjednu. Do sada sam skinula 16 kila."

Marijana L.

Zagreb

"Cijeli život vodim borbu s kilama i tek sam sada u 46. godini otkrio proizvod koji me napokon učinio sretnim i zadovoljnim. Nakon izgubljenih 23 kilograma više se ne sramim svoga tijela."

Kristijan M.

Novi Vinodolski

"Nakon poroda počela sam se debljati što me dovelo do depresije. Pokušala sam s raznim dijetama i onda sam od kolegice čula za vaš proizvod. Nisam imala što za izgubiti, narudžba je brzo stiga a kile su se samo topile. Danas osjećam kako sam opet privlačna svome mužu."

Dina P.

Pokupsko